Van Peer keert na darteritus terug op de Pro Tour: 'Vanaf nu moet er over mij gesproken worden omdat ik prestaties lever'

Dankzij een derde plaats op de ranglijst van de Development Tour verzekerde Berry van Peer zich onlangs van een PDC Tour Card voor de komende twee seizoenen. De 24-jarige Nederlander lijkt helemaal terug nadat hij lange tijd last had van darteritus.

Tijdens de Grand Slam of Darts 2017 vestigde Van Peer de aandacht op zich vanwege zijn zichtbare worsteling met darteritus. "De laatste tijd ging het echter steeds beter en begon ik weer regelmatig toernooien te winnen. Verschillende mensen zeiden dat ik er weer voluit voor moest gaan, ik ben dan ook bijzonder tevreden dat ik erin geslaagd ben om opnieuw een Tour Card te veroveren", aldus Van Peer bij Omroep Brabant.

Het stoort de 24-jarige Nederlander wel dat hij nog steeds in één adem met darteritus wordt vernoemd. "Het is irritant maar ergens snap ik het natuurlijk ook wel. Maar vanaf nu wil ik vooral vermeld worden omdat ik iets goed doe. Ik moet mentaal sterk blijven, presteren en hopen dat het dan vanzelf overwaait op sociale media."

Lees meer over:
PDC Tour Card Berry van Peer

Plaats reactie

666

0 reacties