Van Veen met ruime zege langs Dolan en mag hoop houden op deelname aan World Grand Prix

Gian van Veen heeft zich ten koste van Brendan Dolan (6-2) gekwalificeerd voor de tweede ronde op de Hungarian Darts Trophy. Zaterdagavond neemt hij het op tegen Nathan Aspinall in de tweede ronde.

De belangen zijn groot voor Van Veen in het Hongaarse Boedapest. De darter uit Poederoijen kan zich met een goed resultaat plaatsen voor de World Grand Prix. Van Veen moet dan wel Ricardo Pietreczko zien voorbij te steken in de kwalificatierace.

De eerste opdracht, winnen van Dolan, is dus volbracht. Maar daarmee is Van Veen er nog niet. De Nederlander zal ook van Aspinall moeten verslaan om kans te blijven houden op plaatsing voor de World Grand Prix. Indien Pietreczko van Nandor Major en Damon Heta weet te winnen, dan heeft Van Veen zelfs een kwartfinaleplaats nodig. Leuk detail; Van Veen en Pietreczko kunnen elkaar eventueel in de derde ronde treffen, met dus als inzet plaatsing voor de World Grand Prix.

Naast Van Veen wist ook Mike de Decker door te stoten tot de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy. De Belg boekte een knappe 6-4 overwinning op UK Open-kampioen Andrew Gilding. De Decker treft jeugdwereldkampioen Josh Rock bij de laatste 32.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen