Speelschema vrijdagavond op Hungarian Darts Trophy met onder meer Ross Smith, Wade, Gurney en De Sousa

Vrijdagavond zijn de laatste acht wedstrijden in de eerste ronde van de Hungarian Darts Trophy. In de line-up geen Nederlandse en Belgische spelers, maar wel enkele voormalige major-winnaars.

Zo komt European Championship-winnaar Ross Smith in de tweede wedstrijd van de avond in actie tegen Robert Owen. De winnaar van die wedstrijd neemt het overigens in de tweede ronde op tegen Michael van Gerwen.

Voormalig Euro Tour-finalist Rowby-John Rodriguez treft de Hongaarse publieksfavoriet Patrik Kovacs, terwijl elfvoudig major-winnaar James Wade het opneemt tegen William O'Connor.

De kraker van de avond is de clash tussen voormalig major-winnaars Daryl Gurney en Jose de Sousa. Andere mooie affiches zijn de ontmoetingen tussen Nathan Rafferty en Stephen Bunting evenals Gabriel Clemens tegen Keane Barry.

Daarnaast zijn er ook nog twee spelers die tijdens dit toernooi strijden om kwalificatie voor de World Grand Prix. Luke Woodhouse, die dit weekend minimaal de halve eindstrijd moet halen, opent zijn toernooi tegen Gabor Jagicza. Ricardo Pietreczko, die momenteel de laatste kwalificatieplek in handen heeft, kruist de degens met Nandor Major.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Vrijdag 22 september

Eerste ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Gabor Jagicza v Luke Woodhouse

Robert Owen v Ross Smith

Rowby-John Rodriguez v Patrik Kovacs

William O'Connor v James Wade

Daryl Gurney v Jose De Sousa

Nathan Rafferty v Stephen Bunting

Ricardo Pietreczko v Nandor Major

Gabriel Clemens v Keane Barry

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties