VERGETEN DARTERS: Tony 'The Tornado' West laat Van Barneveld met lege handen achter in 2003

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Engelsman Tony West.

Tony West werd geboren op 7 juli 1972 in het Engelse Waltham Abbey. In 2002, zijn debuutjaar op de BDO Tour, bereikte hij meteen de finale van de Winmau World Masters, waar hij met 7-4 verloor van Mark Dudbridge.

Winmau World Masters

Een jaar later was het wel prijs voor West. Nadat hij in de halve finale Ted Hankey met 6-5 de baas was mocht hij het in de finale opnemen tegen Raymond van Barneveld. Opnieuw kwam het tot een beslissende set en opnieuw was het West die aan het langste eind trok: 7-6 en een eerste majorzege voor 'The Tornado'.

Dankzij die majorzege mocht West enkele maanden later ook zijn debuut maken op het BDO-WK 2004. Na een 3-1 zege in de openingsronde tegen Mick Reed, moest hij in de tweede ronde met 3-0 zijn meerdere erkennen in de latere wereldkampioen Andy Fordham.

West zou uiteindelijk zes keer aantreden op het BDO-WK, maar kwam nooit voorbij de tweede ronde. In 2012 speelde hij voor een laatste keer in de Lakeside Country Club, toen hij in de openingsronde met 3-1 verloor van Geert De Vos.

Overstap naar PDC

In 2012 stapte Tony West, in navolging van zijn broer Steve, over naar de PDC, waar hij op de openingsdag van Q-School meteen zijn Tour Card veroverde. Bij de PDC had hij het echter moeilijk om door te breken en eind 2013 was hij zijn Tour Card alweer kwijt. Hij besloot niet opnieuw naar Q-School te gaan.

De jaren nadien vernamen we nog weinig van West, tot hij zich in 2016 voor twee Euro Tours wist te plaatsen. In het German Darts Championship ging hij in de openingsronde met 6-0 onderuit tegen zijn broer Steve.

Sindsdien is het stil geworden rond Tony West, die zeker op internationaal vlak, zijn pijltjes lijkt te hebben opgeborgen. Zo blijft het dus bij één majorzege voor de inmiddels 50-jarige Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties