(VIDEO) Darters Premier League Darts op tussentijds rapport: Aspinall bewijst ongelijk van criticasters | Dartsnieuws.com

(VIDEO) Darters Premier League Darts op tussentijds rapport: Aspinall bewijst ongelijk van criticasters

In aanloop naar de hervatting van de Premier League Darts op 19 april blikt Dartsnieuws per deelnemer terug op hoe zij aan de competitie zijn gestart. Deze keer aandacht voor de start van Nathan Aspinall.

Grote verrassing van deze Premier League Darts tot dusver is misschien wel Aspinall. The Asp stond vorig jaar nog in de finale van dit toernooi, maar kende een zwak slot van het seizoen en had dit jaar ook nog weinig aansprekende resultaten geboekt. HIj werd zelfs samen met Rob Cross en Glen Durrant genoemd als de grootste kanshebbers om na negen speeldagen af te vallen.

De eerste speelronde was meteen een belangrijke voor de tweevoudig WK-halvefinalist, want hij trof titelverdediger Durrant. De punten gingen overtuigend naar Aspinall, die met 7-3 won.

Een dag later kwam The Asp tegenover Dimitri van den Bergh te staan en de Engelsman leek op weg naar de overwinning met een 5-3 voorsprong. Maar door vier gewonnen legs op rij van de Belg, stond Aspinall uiteindelijk toch met lege handen.

Het bleek vooralsnog de enige nederlaag van de voormalig UK Open-kampioen tijdens deze competitie. Aspinall revancheerde zich voor zijn nederlaag tegen Van den Bergh met een 7-4 zege op James Wade en speelde vervolgens gelijk tegen José de Sousa en Michael van Gerwen.

Voor de Premier League Darts switchte Aspinall terug naar zijn oude pijlen, die hij juist aan het begin van dit seizoen had opgeborgen. Een verstandige keuze zo blijkt nu, want The Asp draait momenteel mee in de bovenste plekken van de ranglijst met zes punten uit vijf duels.

Statistieken na vijf wedstrijden

Positie: 3

Toernooigemiddelde: 98.69

180's: 17

Finishpercentage: 47.0 procent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties