VIDEO: Is het aandeel van het WK Darts te groot op de wereldranglijst?

Weegt een goede prestatie op het WK teveel door op de wereldranglijst. Matthew Edgar besprak het in een nieuwe uitzending op zijn eigen YouTube-kanaal Edgar TV.

Edgar kwam met enkele opvallende statistieken voor de dag. "Op het WK viel er in totaal 2,5 miljoen aan prijzengeld te verdienen, dat is 46,9% van het totaal wat je in een jaar kan verdienen op de Pro Tour. De toernooien van het Players Championship zijn in totaal goed voor 35,4%, de majors (buiten het WK dus) voor 15,6% en de toernooien op de European Tour voor 12,1%", aldus Edgar.

Bunting als voorbeeld

Om het belang van het WK goed te kunnen inschatten nam Edgar zijn collega Stephen Bunting als voorbeeld. "Hij verdiende de voorbije twee jaar 260.000 pond, waarvan 135.000 op het WK, goed voor zo'n 52%. Dat is toch enorm veel", aldus Edgar. "Maar dat geldt ook voor andere spelers, zo verdiende Gary Anderson 55% van zijn prijzengeld op het WK, Nathan Aspinall 37% en Dave Chisnall 32%."

Tot slot wou Edgar nog even uitleggen hoe moeilijk het soms is om te stijgen op de wereldranglijst. "Stel dat er momenteel een speler die buiten de top-24 op de wereldranglijst staat de UK Open (toch een major) wint, dan zal die nog steeds niet opklimmen naar de top-16. Dat kan hij veel makkelijker doen door goed te presteren op het WK. Het belang van dat ene toernooi is dus enorm groot."

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties