Vier Nederlanders en twee Belgen geplaatst voor de World Grand Prix

Het deelnemersveld voor de World Grand Prix 2023 is bekend. Van 2 tot en met 8 oktober doen 32 spelers mee aan het unieke toernooi in Leicester, waarbij spelers de legs ook met een dubbel moeten starten.

Tot de line-up behoren vier Nederlanders en twee Belgische spelers. Titelverdediger Michael van Gerwen is uiteraard van de partij, evenals Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Raymond van Barneveld. Voor 'Barney' wordt het zijn eerste optreden op de World Grand Prix sinds 2018.

Dimitri van den Bergh en Mike de Decker zijn de twee Belgische deelnemers op het dubbel-in dubbel-uit toernooi. Voor De Decker wordt het zijn debuut op de World Grand Prix.

De top acht van de wereldranglijst heeft een geplaatste status bij de loting, die op maandag 25 september wordt voltrokken. Naast Van Gerwen behoren ook Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Luke Humphries, Jonny Clayton en Rob Cross tot de geplaatste spelers. Zij kunnen elkaar niet treffen in de eerste ronde.

Deelnemersveld World Grand Prix 2023

Top-16 PDC Order of Merit

Michael Smith

Michael van Gerwen

Peter Wright

Gerwyn Price

Nathan Aspinall

Luke Humphries

Jonny Clayton

Rob Cross

Danny Noppert

Dirk van Duijvenbode

Joe Cullen

Dave Chisnall

Damon Heta

Dimitri Van den Bergh

Ryan Searle

James Wade

Pro Tour Order of Merit Qualifiers

Josh Rock

Krzysztof Ratajski

Martin Schindler

Stephen Bunting

Ross Smith

Andrew Gilding

Jose de Sousa

Gary Anderson

Mike De Decker

Daryl Gurney

Gabriel Clemens

Brendan Dolan

Raymond van Barneveld

Chris Dobey

Callan Rydz

Luke Woodhouse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties