Voorbeschouwing Hungarian Darts Trophy 2023: Meetmoment voor grote toernooien en ontknoping in World Grand Prix-kwalificatierace

In tegenstelling tot de meest recente Euro Tour-toernooien is bijna de complete wereldtop van de partij tijdens de Hungarian Darts Trophy. Liefst achttien spelers uit de top-20 van de wereldranglijst zijn afgereisd naar Boedapest voor dit evenement.

Naast het feit dat er een titel met de bijbehorende cheque van 30.000 pond te verdienen is, krijgen de topdarters nog een laatste kans om zich op een podium in vorm te spelen richting het belangrijke najaar met de grote televisietoernooien.

Één van die televisietoernooien is de World Grand Prix in Leicester van 2 tot en met 8 oktober. De Hungarian Darts Trophy is het laatste toernooi dat meetelt in de kwalificatierace voor de World Grand Prix.

De line-up voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi is bijna compleet. Mathematisch zijn 29 van de 32 spelers verzekerd van een startplek. Chris Dobey en Callan Rydz lijken daar ook nog wel bij te komen.

Het lijkt erop dat Ricardo Pietreczko en Gian van Veen gaan uitmaken wie de laatste deelnemer wordt in Leicester. Om het spannend te maken; ze zitten ook nog in hetzelfde gedeelte van de loting. Want ze kunnen elkaar bij de laatste zestien treffen. Pietreczko heeft de beste papieren, maar Van Veen kan hem nog inhalen indien hij minimaal de derde ronde weet te halen indien Pietreczko zelf niet voorbij de tweede ronde komt.

Wie doen er mee aan de Hungarian Darts Trophy?

Het deelnemersveld voor de Hungarian Darts Trophy bestaat uit 48 spelers. Allereerst heb je de top-16 van de plaatsingslijst. Daartoe behoren spelers als Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Dave Chisnall, Gerwyn Price, Jonny Clayton, Peter Wright, Michael Smith en Nathan Aspinall.

Daarnaast zijn er ook diverse qualifiers die tot het deelnemersveld behoren. Onder meer Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Richard Veenstra, Mike de Decker, Ross Smith, Brendan Dolan, Andrew Gilding, James Wade, Stephen Bunting, Daryl Gurney, Gabriel Clemens en Scott Waites wisten kwalificatie af te dwingen voor dit toernooi.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties