Porter legt uit waarom Players Championships doordeweeks gaan plaatsvinden: ''We kunnen geen professionele sport opbouwen rond parttime spelers''

De PDC publiceerde onlangs de dartskalender voor 2024 en een opvallende verandering was dat Players Championship-toernooien in 2024 alleen nog maar doordeweeks worden gespeeld.

"Het is iets waar we al een paar jaar naartoe werken en waar we geen geheim van hebben gemaakt," vertelt algemeen directeur Matt Porter in een uitleg over deze beslissing aan Online Darts.

"We denken dat het voordelig is voor spelers, omdat ze dan in het weekend meer mogelijkheden hebben om iets anders te gaan doen, tijd met hun gezin door te brengen of vrij te nemen. Over het algemeen, als je een professionele darter bent, doe je waarschijnlijk niet veel doordeweeks omdat de toernooien in het weekend zijn. Dus het maakt je persoonlijke agenda waarschijnlijk een beetje makkelijker."

Porter begrijpt echter wel dat deze beslissing niet voor alle spelers voordelig uitpakt, bijvoorbeeld voor Tour Card-houders die normaliter doordeweeks een baan hebben.

"Ik weet zeker dat sommige mensen hiernaar zullen kijken en denken: Nee, het wordt niet makkelijker voor mij of zo, maar je kunt niet 128 verschillende meningen hebben," legt Porter uit. "Het geeft ons de mogelijkheid om op termijn de weekenden in te vullen met meer toernooien. Als we besluiten om de European Tour of de World Series uit te breiden of een ander TV-evenement te introduceren."

"Het geeft ons de mogelijkheid om dat te doen, met Players Championship-toernooien in de weekenden was dat niet mogelijk. Bovendien zijn we nog niet van plan om dubbele toernooien op dezelfde speeldata in te plannen. We willen spelers niet vragen om te kiezen welk evenement ze willen," stelt Porter. "Het zal niet iedereen goed uitkomen. Als je een andere baan buiten het darten hebt, zul je iets anders moeten plannen, maar uiteindelijk proberen we een professionele sport op te bouwen en dat kunnen we niet doen rond parttime spelers."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen