Voorbeschouwing New Zealand Masters 2023: Wie pakt de World Series-titel in Nieuw-Zeeland?

Traditiegetrouw is augustus de maand waarin er World Series-toernooien in Nieuw-Zeeland en Australië worden gespeeld. Ook dit jaar is dat het geval, is het dit seizoen een tweeluik, waar het in de afgelopen jaren telkens een drieluik betrof.

De topdarters zijn allereerst te bewonderen in Hamilton, waar op 5 en 6 augustus de New Zealand Darts Masters wordt afgewerkt. Dit toernooi staat voor de derde keer op de kalender, al werd er van 2015 en 2018 in het Nieuw-Zeelandse Auckland gestreden om de titel op de Auckland Darts Masters.

De New Zealand Darts Masters werd bij de eerste editie in 2019 gewonnen door Michael van Gerwen, die Raymond van Barneveld met 8-1 versloeg in de finale. In 2022 ging de titel naar Gerwyn Price.

Waar wordt het toernooi gespeeld?

Het evenement vindt plaats in de Globax Arena in de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton. Deze speellocatie is gastheer van muziekconcerten, internationale sportevenementen en grote conferenties.

De arena is een van de thuishavens van het netball-team Waikato Bay of Plenty Magic, dat actief is in de ANZ Championship. De beroemde zanger Bob Dylan trad in 2014 eveneens op in de Globax Arena.

Wie doen er mee?

Het deelnemersveld van de New Zealand Darts Masters bestaat uit zestien spelers. De acht PDC-spelers nemen het op tegen de acht beste spelers uit de Oceanische landen.

De line-up wordt aangevoerd door wereldkampioen en nummer één van de wereld Michael Smith. Verder zijn ook Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Danny Noppert, Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh van de partij.

De Oceanische vertegenwoordiging bestaat uit Simon Whitlock, Ben Robb, Haupai Puha, Darren Herewini, Johnny Tata, Kayden Milne, Warren Parry en Darren Penhall. Bij de loting voor de New Zealand Darts Masters worden zij gekoppeld aan één van de acht PDC-spelers.

Waar kan ik de New Zealand Darts Masters live zien?

Het World Series-toernooi wordt uitgezonden door betaalzender Viaplay. Op vrijdag wordt van 08:55 uur tot 13:00 uur de eerste ronde uitgezonden.

De rest van het toernooi vindt plaats op zaterdag. Van 09:00 uur tot 14:00 uur zijn achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale te zien.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 60.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 20.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrain, Denemarken, de Verenigde Staten en Polen. Na het toernooi in Nieuw-Zeeland wordt er ook nog een evenement in Australië georganiseerd, alvorens in september de World Series of Darts Finals plaatsvinden in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties