Voorbeschouwing PDC Europe Super League - Groep A: Maken Daniel Klose en Lukas Wenig hun status waar?

Van 7 tot en met 10 november strijden 24 Duitse darters in de PDC Europe Super League in het Duitse Bitburg om een plaats op het wereldkampioenschap van de PDC in Alexandra Palace.

Het toernooi begint met vier groepen van zes spelers. Tijdens de eerste twee toernooidagen spelen de spelers tweemaal tegen de andere spelers in hun groep. Na deze wedstrijden vallen de twee slechtst presterende spelers af. De overige zestien spelers gaan in een afvalschema verder. De laatste zestien vindt plaats op 9 november, waarna op 10 november achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld.

Onlangs werd de loting verricht voor dit evenement. In dit artikel nemen we de spelers in Groep A onder de loep. In deze groep zitten Daniel Klose, Lukas Wenig, Kai Gotthardt, Marco Obst, Michael Hurtz en Michael Klönhammer.

Als Tour Card-houder is Klose zeker een van de favorieten. Hij bereikte de finale van Players Championship 21 in september van dit jaar en haalde een maand later de laatste zestien bij Players Championship 25.

Laten we verder gaan met Lukas Wenig. Hoewel hij geen Tour Card heeft, heeft Wenig zich dit seizoen zeker laten zien. Hij nam deel aan de UK Open en haalde de tweede ronde van het Euro Tour-toernooi in Kiel. Vorig jaar deed Wenig ook mee aan de PDC Europe Super League en toen wist hij het tot de knock-outfase te schoppen. Bij de laatste zestien bleek René Eidams destijds te sterk.

Wenig was ook actief op de Challenge Tour en eindigde op de 20ste plaats op de Challenge Tour Order of Merit. Hij was ook een weekwinnaar in de MODUS Super League in april 2023.

Net als Marco Obst en Michael Hurtz is Kai Gotthardt een regelmatige deelnemer aan de PDC Europe Super League. In het recente verleden hebben ze echter geen noemenswaardige successen geboekt in de PDC.

Klönhammer verzekerde zich van deelname aan de PDC Europe Super League via de Super League Qualifier 2, waar hij Markus Kessler met 5-3 versloeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties