Voorbeschouwing PDC Europe Super League - Groep B: Mengen opkomende talenten zich ook in strijd om plek voor WK Darts?

Van 7 tot en met 10 november strijden 24 Duitse darters in de PDC Europe Super League in het Duitse Bitburg om een plaats op het wereldkampioenschap van de PDC in Alexandra Palace.

Het toernooi begint met vier groepen van zes spelers. Tijdens de eerste twee toernooidagen spelen de spelers tweemaal tegen de andere spelers in hun groep. Na deze wedstrijden vallen de twee slechtst presterende spelers af. De overige zestien spelers gaan in een afvalschema verder. De laatste zestien vindt plaats op 9 november, waarna op 10 november achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld.

Onlangs werd de loting verricht voor dit evenement. In dit artikel nemen we de spelers in Groep B onder de loep. Het is de poule van Pascal Rupprecht, Liam Maendl-Lawrance, Marcel Gerdon, David Schlichting, Andree Welge en Paul Krohne.

De 23-jarige Rupprecht is de enige Tour Card-houder in deze groep. Rupprecht, die naar eigen zeggen pas sinds 2022 "serieus" dart, ging begin 2023 voor het eerst naar de Q-School en verdiende daar zijn Tour Card. Het is zijn debuut in de PDC Europe Super league. Het feit dat de PDC Europe Super League op de Duitse televisie wordt uitgezonden zou voor Rupprecht geen reden moeten zijn om nerveus te zijn. Hij stond in 2023 op het podium bij twee toernooien van de PDC European Tour, dus hij is al bekend met de camera's. Bij de European Darts Grand Prix kwam Rupprecht tot de laatste 32.

Maendl-Lawrance is met zijn 19 jaar een ander jong talent dat zich heeft aangediend in Duitsland dit jaar. Hij deed dit jaar viermaal mee aan de Euro Tours en haalde twee keer de laatste 32, al viel Maendl-Lawrance vooral op met zijn bijzonder trage werpstijl. De 20-jarige David Schlichting is een andere jonge speler in deze poule. Hij kwam dit jaar vooral in actie op de PDC Challenge Tour en Development Tour.

Paul Krohne is wederom een twintiger in deze groep. De 22-jarige Duitser speelt net als Rupprecht pas sinds 2022 darts. Hij heeft nog geen ervaring bij de PDC, maar daar kan nu verandering in komen met zijn deelname aan de PDC Europe Super League.

Marcel Gerdon is ook slechts 24 lentes jong. Gerdon speelde dit jaar enkel de Q-School en wat Euro Tour-kwalificatietoernooien, maar zonder succes. In 2022 was hij wel actief op de Development Tour en daar wist Gerdon toen één finale te halen.

De vreemde eend in de bijt in deze groep is Andree Welge. Hij is met zijn 51 jaar de nestor in deze groep. De Duitser deed in het verleden eenmaal mee op Lakeside en speelde vijf keer op het WK Darts van de PDC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties