Waites wil opnieuw naar Alexandra Palace: 'Maar nu graag voor een volle zaal'

Scott Waites verloor na afloop van vorig seizoen zijn PDC Tour Card. De tweevoudige BDO-wereldkampioen veroverde die vorige maand op Q-School echter meteen terug.

Waites baalde dat hij zijn Tour Card verloren was. "Voor de start van het WK stond ik nog 59e op de wereldranglijst. Jammer genoeg was ik na afloop van het WK naar buiten de top-64 afgezakt. Uiteraard hield ik er ergens wel rekening mee, daarom was het geen al te grote verrassing dat ik naar Q-School moest", aldus Waites tegenover Tungsten Tales.

"Twee jaar geleden kreeg ik pas op de laatste dag van Q-School zekerheid over een Tour Card. En ook nu weer moest ik tot de laatste dag wachten. Gelukkig kon ik de laatste dag vrij ontspannen aanvatten omdat ik hoog stond in de UK Q-School ranglijst. Uiteindelijk eindigde ik als zesde in die ranglijst en was mijn Tour Card dus binnen", zegt 'Scotty2Hotty'.

Alexandra Palace met publiek

Waites wil het nu enigszins anders aanpakken. "De Pro Tours worden nu opnieuw in het weekend afgewerkt en dat ligt me veel beter. Tijdens de week zorg ik voor mijn dochter en anders moest ik telkens wat regelen om opvang te voorzien. Ik hoop me dit jaar te plaatsen voor een paar Euro Tours en zo geleidelijk aan op te klimmen op de wereldranglijst. Daarnaast wil ik me absoluut plaatsen voor het WK. Ik heb één keer eerder gespeeld in Alexandra Palace, maar dat was toen zonder publiek, ik kijk er dus echt naar uit om daar voor een volle zaal te mogen spelen."

Lees meer over:
PDC Scott Waites Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties