Wattimena bereikt tweede ronde in Hongarije; Zweedse tegenstander voor Noppert

Jermaine Wattimena heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor de tweede ronde op de Hungarian Darts Trophy. In de eerste ronde van het Euro Tour in Boedapest zegevierde 'The Machine Gun' tegen Joe Murnan.

Wattimena was vooral scherp met het finishen. De helft van zijn pijlen op de dubbels waren raak. De darter uit Westervoort kwam in de beginfase 2-0 achter, maar maakte de achterstand goed met een 16-darter en een 92 finish. Nadat het 3-3 stand, sloeg Wattimena een gaatje via een 13-darter en een 80 check-out. Murnan sloot via tops nog aan tot 4-5, maar daarna maakte Wattimena het af via dubbel 2.

De Nederlander sprokkelde hiermee belangrijke ponden richting plaatsing voor het WK Darts later dit jaar. Op zaterdag neemt hij het in de tweede ronde op tegen Jonny Clayton.

In een duel tussen twee Scandinavische debutanten boekte Anton Ostlund een 6-2 overwinning op Vladimir Andersen. De Zweed speelde met een gemiddelde van 97 en een finishpercentage van 46 procent zeer verdienstelijk. Ostlund dwong door deze zege een clash af met Danny Noppert bij de laatste 32.

Verder bereikte ook Sebastian Bialecki de volgende ronde op de Hungarian Darts Trophy. De Pool had een makkie tegen de Hongaarse qualifier Mihaly Vida. Bialecki had negen matchdarts nodig om het duel te beslissen maar bracht uiteindelijk een 6-1 eindstand op het scorebord. Voor hem wacht Martin Schindler in zijn volgende partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties