Scheidsrechter Meijer ziet PDC-weigering met lede ogen aan: "Vooral jammer voor Greaves"

De PDC maakte onlangs bekend dat spelers die op het WDF-WK aantreden niet mogen deelnemen aan het PDC-WK. Scheidsrechter Marco Meijer heeft er zo zijn bedenkingen bij.

Meijer is al jarenlang één van de vaste scheidsrechters op het WDF-WK (eerder BDO-WK). "Voor mij maakt het op zich niet uit wie er op het podium staat", zegt de 35-jarige Nederlander.

"Maar ik vind het wel jammer voor de dames, omdat er bij de PDC geen apart WK voor dames is en het WDF-WK dus hun enige kans is. Zeker voor Beau Greaves is dit een moeilijke situatie, zij zal echt moeten kiezen."

"Ik kan me best voorstellen dat het voor haar geen makkelijke keuze wordt", vervolgt Meijer. "Vorig jaar won ze het WDF-WK en kreeg 25000 pond prijzengeld, dat is toch heel wat."

Greaves wordt regelmatig gevraagd of ze begin volgend jaar aan Q-School zal deelnemen. "Maar is dat wel nodig op dit moment in haar carrière", vraag Meijer zich af. "Ze kan deelnemen aan de WDF-toernooien, Women's Series, Modus Super Series...daar kan ze momenteel meer mee verdienen dan bij de PDC denk ik."

"Ik denk wel dat het een goede zaak zou zijn als Greaves zich laat begeleiden door een managementbureau, die kunnen haar helpen om de juiste keuzes te maken en zich te laten omringen door de juiste mensen."

Lees meer over:
PDC WDF Marco Meijer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties