Webster heeft geen moeite met verbale oorlog tussen topspelers: 'Het maakt de sport ook wel aantrekkelijk'

Op de afgelopen World Grand Prix deelden de topspelers onderling regelmatig een steekje uit aan elkaar. Ex-prof Mark Webster, tegenwoordig actief als commentator, ziet daar geen enkel probleem in.

Peter Wright had na zijn overwinning in de eerste ronde van de World Grand Prix aangegeven dat niemand hem die week kon verslaan. Michael van Gerwen reageerde dan weer dat Wright wel vaker onzin vertelt in interviews. Ook Gerwyn Price vond dat Wright beter kon zwijgen.

Allemaal geen probleem voor Webster. "Meer zelfs, het is goed die verbale oorlog. Maar geloven ze over het algemeen alles wat ze zeggen? Ik ben er niet van overtuigd dat Peter Wright dacht dat hij over Michael van Gerwen heen zou lopen en het toernooi zou winnen. Het is immer een toernooi waarin hij vroeger niet altijd geweldig presteerde", zegt Webster tegenover Sky Sports.

"Ik vind het leuk om achterover te leunen en te kijken hoe het gaat, want Gerwyn Price wou eerst niet reageren en zei dan toch dat hij nog 'zijn zegje' zou doen", vervolgt Webster. "Dat verbale steekspel maakt de sport ook wel aantrekkelijk."

Extra pit

Uiteindelijk was het Van Gerwen die de World Grand Prix won, Wright en Price geraakten zelfs niet tot in de finale. "Michael deed eigenlijk vooral zijn zegje aan het bord. Hij deed wel enkele interviews, maar hield het nog vrij beperkt. Ik vind de onderlinge concurrentie tussen die drie geweldig en ik hoop dat het zo doorgaat, want het draagt bij aan de sport. Vergeet niet dat ze buiten het tv-circuit ook op exhibitietoernooien spelen, dus daar winden ze elkaar ook op. Het voegt ook een beetje pit toe."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties