Whitlock na nieuwe stunt tegen Van Gerwen: 'Vijf zeges op rij tegen Michael is sensationeel'

Simon Whitlock redde vrijdag de eer voor zijn eigen publiek in Wollongong door met een 6-5 overwinning op Michael van Gerwen als enige Oceaniër de laatste acht te bereiken op de New South Wales Darts Masters.

Na een 2-2 tussenstand vielen er zes breaks op rij, onder meer nadat Van Gerwen in de tiende leg één matchdart op tops had gemist. Whitlock zorgde daarna met een 88 finish voor de 5-5, alvorens 'The Wizard' de klus klaarde met een 15-darter.

Het was voor Whitlock alweer zijn vijfde overwinning op rij op Van Gerwen, waarvan vier tijdens een televisietoernooi. ''Dit was heel erg goed. Om Michael vijf keer op rij te verslaan is sensationeel'', reageerde de Australiër na afloop.

''Ik bleef op mezelf inpraten dat ik moest presteren omdat ik tegen de beste speler moet spelen. Ik heb een beetje geluk gehad, maar dat vind ik niet erg. Het was een zwaarbevochten overwinning. Het draait allemaal om geloof in eigen kunnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties