Williams geniet bij debuut op WK Darts: 'Het was een geweldige ervaring'

Lewy Williams mag het gaan opnemen tegen Gabriel Clemens in de tweede ronde van het WK Darts na zijn overwinning op Toyokazu Shibata in de eerste ronde.

Het was voor Williams zijn debuut in Alexandra Palace, nadat hij begin dit jaar zijn PDC Tour Card veroverde op de Q-School. Eerder wist de Welshman ook al plaatsing voor de European Championship af te dwingen. The Prince of Wales speelde zeker niet onverdienstelijk bij zijn WK-debuut. Williams kwam tot een gemiddelde van 93 en een finishpercentage van 41 procent.

''Ik wist niet wat ik kon verwachten op het moment dat ik het podium op ging. Ik had niet verwacht dat het publiek zo luid zou zijn, daarnaast was mijn tegenstander ook een grote onbekende voor mij. De eerste leg was nerveus, maar daarna kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Het was een geweldige ervaring'', zei Williams na afloop tegen Tungsten Tales.

Met zijn negentien jaar wordt Williams geregeld als één van de toekomstige sterren genoemd. De Welshman is daar zelf niet heel erg mee bezig.

"Mensen kunnen zeggen wat ze willen zeggen natuurlijk. Ik geloof in mezelf, ik weet dat ik de top kan bereiken, maar iedereen zal zijn eigen mening hebben, of het nu een goede mening of een slechte mening is. Ik wil gewoon mijn eigen spel spelen en dan zien we wel waar het eindigt.''

Lees meer over:
PDC WK Darts Lewy Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties