Williams maakt dit jaar indruk op de Pro Tour: 'Heb bewezen dat ik mijn plaats zeker waard ben'

Lewis Williams veroverde begin dit jaar voor het eerst in zijn carrière een PDC Tour Card. De 19-jarige Welshman is inmiddels opgeklommen naar de 91e plaats op de wereldranglijst.

Williams blikt dan ook tevreden terug op zijn eerste jaar op de Pro Tour. "Het was een droomstart begin dit jaar met meteen enkele grote overwinningen in mijn eerste toernooi tegen Dimitri Van Den Bergh, Kim Huybrechts en Michael van Gerwen. Sindsdien is mijn niveau nog gestegen en heb ik bewezen dat ik mijn plaats op de Pro Tour waard ben", aldus Williams bij Merseysport.

De jonge Welshman mocht recent ook aantreden op het EK, waar hij in de openingsronde ondanks een hoger gemiddelde met 6-4 verloor van José de Sousa. "Het was een droom die uitkwam om mijn eerste tv-optreden als Tour Card-houder te maken. De steun die ik kreeg van familie, vrienden en andere supporters was overweldigend en ik kon niet trotser zijn."

Veel jonge talenten

Williams is één van de vele jonge talenten op de Pro Tour. "Ik vind het geweldig om zo veel jonge spelers op de Pro Tour te zien, waaronder ikzelf, omdat het laat zien dat de toekomst van de sport in goede handen is. Er zijn tegenwoordig zoveel jeugdtoernooien en academies dus de jeugd zal alleen maar beter en beter worden."

Lees meer over:
PDC Lewy Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties