Woodhouse maakt debuut op World Grand Prix na persoonlijke ontwikkeling: ''Mentaal stappen gezet en volwassen geworden als darter''

Luke Woodhouse maakt komende week zijn debuut op de World Grand Prix. De Engelse darter wist zich op het laatste moment te plaatsen met een goede prestatie tijdens de Hungarian Darts Trophy.

'The Shed' was samen met Gian van Veen en Ricardo Pietreczko verwikkeld in een strijd om de laatste kwalificatieplek voor de World Grand Prix. Woodhouse had voorafgaand aan het toernooi de minste papieren, maar ging er uiteindelijk wel met de buit vandoor na een knappe kwartfinaleplaats in Boedapest.

Woodhouse wist onder meer Rob Cross en Peter Wright te verslaan om voor het eerst in zijn carrière de laatste acht van een Euro Tour-toernooi te halen. Een perfect moment dus voor deze mijlpaal.

''Voorafgaand aan het toernooiweekend wist ik dat ik minimaal de kwartfinales moest halen, en dan had ik nog mazzel nodig met de andere resultaten'', zo reflecteert Woodhouse in gesprek met de PDC.

Het begon er beter uit te zien voor de 34-jarige darter uit Bewdley na de nederlaag van Gian van Veen tegen Damon Heta. ''Ik was enorm nerveus tijdens het kijken van die wedstrijd. Gian is een hele goede speler, hij kan iedereen verslaan. Als je zelf ervoor moet spelen ligt het in je eigen handen, maar nu was ik afhankelijk van het resultaat van een ander.''

Op dinsdag speelt Woodhouse zijn eerste wedstrijd tegen Dave Chisnall, die onlangs twee Pro Tour-titels op zijn naam wist te schrijven. Maar na zeges op oud-wereldkampioenen Cross en Wright heeft Woodhouse vertrouwen in zijn eigen kunnen.

''Ik ben uitstekend in vorm op dit moment en ik voel veel zelfvertrouwen. In mentaal opzicht heb ik stappen gezet en ik ben volwassener geworden als darter. Het gaat makkelijker om met tegenslagen om te gaan.''

Eerder dit jaar stond Woodhouse voor het eerst in een rankingfinale en inmiddels is hij opgeklommen naar de 44ste plek op de wereldranglijst. Met een goed resultaat op de World Grand Prix kan Woodhouse nog verder stappen zetten op de PDC Order of Merit.

''De afgelopen jaren loop je de zaal binnen en zie je al die grote spelers, en dan denk je: "Wie heb je in de eerste ronde''? Nu denk ik dat als ik goed speel, ik iedereen kan verslaan. Door het bereiken van mijn Pro Tour-finale heb ik me gerealiseerd dat ik me kan meten met de besten. Het heeft wat langer geduurd voordat mijn zelfvertrouwen groeide, maar op dit moment geloof ik dat ik door kan gaan en echt goede dingen kan doen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties