Wright vreesde voor leven van zijn vrouw: ''Zo erg was de pijn''

Peter Wright heeft aangegeven dat hij vreesde dat zijn vrouw Joanne "op sterven lag" nadat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht tijdens de Grand Slam of Darts.

De regerend PDC-wereldkampioen vreesde voor haar gezondheid nadat ze complicaties kreeg van een galblaasverwijdering en medische hulp nodig had tijdens het evenement in Wolverhampton.

Wright werd door zijn vrouw Joanne verteld dat hij door moest spelen op de Grand Slam of Darts, maar 'Snakebite' werd in de groepsfase van het toernooi al uitgeschakeld. In een duo-interview met Oche180 hebben ze een boekje open gedaan over de gezondheidsproblemen van Joanne.

''Het zijn een paar vreselijke weken geweest. Jo werd naar het ziekenhuis gebracht in het eerste weekend van de Grand Slam. Jo was in absolute pijn en vertelde me dat ze vreesde dat ze zou sterven omdat de pijn zo erg was. Eerst dachten de dokters dat ze gewoon uitgeput was na het verwijderen van de galblaas en hysterectomie. Blijkbaar werd de pijn veroorzaakt door een scheur in de galbuis waardoor er gal in haar lichaam lekte'', zo begint Wright het verhaal.

"Sindsdien is ze achteruitgegaan met andere problemen zoals uitdroging en zelfs een ingeklapte long. Bovendien mocht ik haar zes dagen lang niet zien in het ziekenhuis. Het was belachelijk zorgelijk voor ons allemaal. Uiteraard kon ik me helemaal niet concentreren op het darten. Mijn gedachten waren volledig bij Jo en niet bij de Grand Slam. De zorgen zijn nog steeds niet voorbij. Jo ligt nog steeds in het ziekenhuis en ondergaat testen en probeert te herstellen."

Joanne gaf aan dat ze voor haar leven vreesde nadat ze krachtige pijnstillers had gekregen. "Ik hallucineerde en zag monsters, het was heel eng. Als een raam hoog genoeg was geweest om uit te springen om te sterven, zou ik gesprongen hebben.''

"Ik mag nog niet naar huis vanwege de ingeklapte long. Het is het ene na het andere ding geweest. Ik moet nog een rugoperatie ondergaan. Ik dacht dat een galblaasoperatie één van de makkelijkere operaties zou zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn.''

Wright heeft zich afgemeld voor de Players Championship Finals komend weekend om zijn vrouw Joanne in deze periode bij te staan. ''We hebben zoveel gezondheidsproblemen gehad dit jaar. Een paar maanden geleden is mijn galblaas verwijderd. Onze dochter Naomi heeft deze week ook een knieoperatie gehad.''

"Het is zo zwaar geweest. Ik kom terug om op het WK Darts mijn titel te verdedigen. Maar het is verre van de beste voorbereiding."

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties