Zonneveld verliest bij WK-debuut en raakt Tour Card kwijt

Niels Zonneveld was de eerste Nederlander die in actie kwam op het WK Darts, maar heeft ook als eerste Nederlander het toernooi moeten verlaten. Hij verloor bij zijn WK-debuut met 3-0 in sets van William O'Connor.

Scorend bleef Zonneveld ver achter op O'Connor. Het verschil in gemiddeldes was slechts vijf punten (88 om 83), maar vooral op de dubbels was het niveauverschil te zien. O'Connor kreeg 32 kansen op de dubbels, tegenover negen voor Zonneveld.

In de eerste set kon Zonneveld enkel vanaf 110 op het scorebord komen. De set ging echter met 3-1 naar zijn Ierse opponent, die ook set twee met dezelfde cijfers wist te winnen.

Zonneveld kwam in de derde set wat beter voor de dag. Een 83 check-out bracht hem op voorsprong, maar hij verzuimde het initiatief bij zich te houden. De darter uit Uitgeest miste in de derde leg van deze set vijf dubbels en werd gebroken na een 80 finish van O'Connor. The Magpie mocht vervolgens gooien voor de wedstrijd en maakte het met een 16-darter direct af.

Door deze nederlaag komt er een einde aan de tweejarige Tour Card-periode van Zonneveld. De Noord-Hollander slaagde er in deze periode niet in om een plek in de top-64 van de wereldranglijst te bemachtigen en raakt dus zijn Tour Card kwijt. Via Q-School kan hij in januari proberen een nieuwe Tour Card te veroveren.