"Misschien steel ik de walk-on, maar ik zal beslist niet de baard of het lange haar kopiëren!" - Mason Whitlock hoopt in de voetsporen van vader Simon te treden

Krijgen we binnenkort een vader-zoon combinatie op de PDC Pro Tour. Als het van Mason Whitlock, zoon van voormalig WK-finalist Simon Whitlock, afhangt zeker wel.

Mason Whitlock is nochtans nog niet zo lang door de darts microbe gebeten. "Pas tijdens de lockdown heb ik echt interesse in darts gekregen. Het ging me vrij snel goed af en momenteel speel ik op de Development Tour. Afgelopen week mocht ik zelfs mijn debuut maken in de Modus Super Series", zegt de 21-jarige Australiër.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de jonge knaap niet. "Ik wil me dit jaar plaatsen voor de finale van het jeugd-WK en dan begin volgend jaar een gooi doen naar een PDC Tour Card. Het zou een droom zijn die werkelijkheid wordt om samen met mijn vader op de Pro Tour te kunnen spelen."

Vader Simon draait al jarenlang mee in de PDC, maar wat is Mason's beste herinnering aan de carrière van zijn vader? "Dat is toch wel de WK-finale in 2010 tegen Phil Taylor. Ook al verloor mijn vader die finale, toch vond ik het geweldig om naar te kijken."

Bijnaam

Zijn vader is natuurlijk een iconisch figuur in de dartswereld, met zijn gekende lange baard, paardenstaart en opkomstmuziek. "Ik wil niet teveel kopiëren van hem. Als hij ooit stopt neem ik misschien alleen zijn opkomstnummer ('Down Under' van Men a work) over. Een bijnaam heb ik ook al: 'The Apprentice' (de leerling)", lacht hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties