Justin Pipe heeft de eerste wedstrijd op de PDC European Tour 2019 gewonnen. ‘The Force’ was in de eerste ronde van de European Darts Open met 6-3 te sterk voor Ryan Meikle.

Pipe had de laatste onderlinge wedstrijd met Meikle 6-0 gewonnen en leek op weg naar wederom een whitewash-overwinning op zijn Engelse landgenoot. De Engelsman pakte een 4-0 voorsprong en gooide bijna een 155 finish voor 5-0. De viervoudig major-halvefinalist miste echter de dubbel 19.

Meikle raakte vervolgens de dubbel 6 en pakte eindelijk een leg. ‘The Barber’ kende vervolgens een kleine opleving en keerde terug tot 5-3. Een zege bleek echter buiten bereik, want Pipe wierp daarna een 17-darter voor de overwinning. Pavel Jirkal en Matthew Dennant keren zaterdag ook terug voor de tweede ronde van de European Darts Open. Zij wonnen van respectievelijk William Borland en Madars Razma.

Tijdens de eerste sessie van de European Darts Open op vrijdagmiddag staan er twee Nederlanders ingepland. Danny van Trijp en Wesley Plaisier wisten donderdagavond het kwalificatietoernooi door te komen en gaan allebei hun debuut maken op de Euro Tour. Zij treffen respectievelijk Adam Hunt en Jyhan Artut.

Jeffrey de Zwaan, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort komen vrijdagavond in actie op de European Darts Open. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch geplaatst voor de tweede ronde en hoeven pas zaterdag hun eerste wedstrijd te spelen.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Vrijdag 22 maart
Eerste ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Justin Pipe (94.61) 6-3 (86.32) Ryan Meikle
Pavel Jirkal (81.91) 6-1 (72.32) William Borland
Matthew Dennant (88.11) 6-5 (93.68) Madars Razma
Fabian Herz v Scott Taylor
Ross Smith v Ricky Williams
Adam Hunt v Danny van Trijp
Ted Evetts v Martin Atkins (Leeds)
Wesley Plaisier v Jyhan Artut

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek