Het deelnemersveld voor de Players Championship Finals 2018 is bijna rond, nu twintig van de 22 Players Championship-toernooien zijn gespeeld.

Na de 22 Players Championship-toernooien doen de beste 64 spelers mee aan de Players Championship Finals. Dit toernooi wordt van 23 tot en met 25 november in Minehead gespeeld.

Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zijn met nog één weekend voor de boeg al zeker van deelname in Minehead. Jeffrey de Graaf, Jan Dekker en Jelle Klaasen zijn nagenoeg veilig.

De kwalificatie van Benito van de Pas, Vincent van der Voort en Jimmy Hendriks staat wel op de tocht. ‘Big Ben’ staat op dit moment 62ste en heeft tijdens het afsluitende Pro Tour-weekend nog wat ponden nodig. Hetzelfde geldt voor Van der Voort, die na twee eerste ronde nederlagen op de 65ste plaats staat. Hendriks volgt daar één plek achter met vijfhonderd pond minder dan ‘Fast Vinnie’.

Christian Kist (93), Dirk van Duijvenbode (97), Mario Robbe (101), Yordi Meeuwisse (109), Vincent Kamphuis (112) en Raymond van Barneveld (118) kunnen deelname zo goed als zeker vergeten. Bekende namen als Paul Nicholson (71), Alan Norris (74), Kevin Painter (76), Corey Cadby (79) en Terry Jenkins (85) vallen op dit moment ook nog buiten de boot.

Klik hier voor informatie over de werking van het Pro Tour-circuit.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek