Gerwyn Price gaat in beroep tegen zijn opgelegde boete van 21.500 pond. ‘The Iceman’ is zelfs voorbereidt op een stap naar de rechtbank, zo zegt hij tegen The Darts Show.

De Welshman kreeg een recordboete voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts. Price moest volgens het vonnis van de DRA (tuchtcommissie) achtduizend pond betalen voor zijn gedragingen in de kwartfinale tegen Simon Whitlock, twaalfduizend pond voor zijn akkefietje met Anderson en 1500 pond voor zijn commentaar op sociale media. Daarnaast kreeg de huidige nummer zeven van de wereld een voorwaardelijke schorsing van drie maanden.

In een zeer verhitte finale kregen Price en Anderson het meerdere malen met elkaar aan de stok. De Schot ergerde zich aan het vele gejuich van de Welshman en gaf ‘The Iceman’ zelfs een duw toen hij helemaal klaar was met het gedrag van zijn opponent. Anderson kreeg echter geen straf van de DRA en dat steekt Price. Bovendien merkte hij dat veel collega-spelers zijn veroordeling onrechtvaardig vonden.

”Ik was geschokt na de uitspraak. Niet alleen omdat ik een boete had gekregen, maar ook omdat Anderson helemaal geen straf had ontvangen. Niet één speler, niet alleen Phil Taylor, maar elke speler vond mijn straf oneerlijk. Er is iets misgegaan bij het bepalen van de strafmaat en dat wordt door de juiste mensen uitgezocht.”

”Hopelijk wordt de boete ingetrokken, anders ga ik weer in beroep en gaat het naar de rechter. Het beroep is twee weken geleden ingediend. Als de DRA weer met een boete komt, al is het maar duizend pond, dan ga ik dat opnieuw aanvechten.”

Anderson werd weliswaar schuldig bevonden voor het duwen van zijn opponent, maar de DRA oordeelde dat de Schot werd geprovoceerd door Price. Hierdoor besloot de tuchtcommissie enkel een formele waarschuwing op te leggen aan ‘The Flying Scotsman’. Een oneerlijk besluit, zo vindt de Welshman.

”Ik vind dat ik geen boete hoor te krijgen. We stonden allebei op het podium en mijn houding was hetzelfde als tijdens elke andere wedstrijd en dat gaat nooit veranderen. Ik wil geen boete van duizend pond, zelfs niet van 150 pond. Ik ben altijd mezelf gebleven, daar doet een boete niks aan af. Sindsdien heb ik ook geen boetes meer gekregen, dus dan begrijp ik niet waarom ik die eerste wel heb ontvangen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek