Steeds meer prominenten vanuit de dartswereld spreken zich uit tegen de torenhoge boete die Gerwyn Price ontving voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts.

In navolging van onder meer Chris Mason en Phil Taylor, weet Price zich nu ook gesteund door Wayne Mardle. De darts-analist van Sky Sports heeft de Welshman geadviseerd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de DRA (tuchtcommissie, red.).

”Ik heb Price aangeraden om in beroep te gaan. Zoiets mag je niet accepteren. Anders erken je dat de DRA gelijk heeft en dat je nooit meer zoiets doet. We zagen Gerwyn tijdens de Masters en hij was geen schim van zichzelf. Hij liep er verloren bij, verslagen door het systeem, de tuchtcommissie en de boeroepers.”

”Ik mag Gerwyn en maak graag tijd voor hem vrij. Ik houd van spelers die zichtbaar genieten op het podium, spelers die zich gedragen als robots vind ik maar niks. Tegen Price heb ik gezegd dat hij zichzelf moet blijven en tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts was hij fantastisch.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Verkeerde weg ingeslagen

Mardle sprak zich vervolgens uit tegen de hoge boete die ‘The Iceman’ ontving. Volgens de voormalig major-finalist is de tuchtcommissie een verkeerde weg ingeslagen door Price een hogere geldstraf te geven omdat hij de Grand Slam of Darts wist te winnen.

”Niemand heeft eerder zo’n hoge boete gekregen van de DRA. Als de hoogte van de geldstraf afhangt van het resultaat van een speler, dan moet de tuchtcommissie oppassen.”

”Dadelijk is er een voorval tijdens de WK-finale, waarbij iemand nu een half miljoen aan prijzengeld wint en over een paar jaar één miljoen. Als een speler dan een kleine regel overtreedt waar normaal vijfhonderd pond boete voor staat, krijgt hij dan een boete van twintig- of dertigduizend pond?”, vraagt Mardle zich af.

”De DRA moet oppassen. Want naar mijn mening zijn ze de verkeerde weg ingeslagen. Price won honderdduizend pond op de Grand Slam of Darts en daar moet hij nu zo’n twintig procent van afstaan. Heeft hij dat verdiend? Ik vind van niet”, aldus de vijfvoudig WK-halvefinalist.

Foto: Sky Sports

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek