De vijftiende editie van de Premier League Darts gaat donderdagavond van start in Newcastle. Deze editie belooft op voorhand al een bijzonder jaargang te worden.

Vanuit Nederlands perspectief is dat omdat Raymond van Barneveld bezig is aan zijn afscheidsjaar. De 51-jarige Hagenaar gaat dus starten aan zijn laatste deelname aan de Premier League Darts. Tevens is dit seizoen bijzonder omdat er een ongebruikelijk aantal van negen spelers strijden om de eindzege.

Gary Anderson meldde zich op het laatste moment af vanwege een rugblessure en de PDC besloot om hem te laten vervangen door negen verschillende spelers. Dit zijn toekomstige sterren en spelers uit de regio van de speelsteden die bezocht worden. Zij kunnen geen punten voor de ranglijst behalen, maar krijgen een financiële bonus bij winst of gelijkspel.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

In Newcastle wordt de plek van Anderson ingenomen door Chris Dobey. ‘Hollywood’ gaat spelen tegen Mensur Suljovic, die in deze partij wél gewoon punten kan verzamelen voor de competitie.

Van Barneveld krijgt de eer om als eerste speler zijn loop naar het podium te maken tijdens de Premier League Darts 2019. ‘Barney’, die zijn veertiende Premier League gaat spelen, treft James Wade.

Gerwyn Price degradeerde vorig jaar uit de competitie na negen speelweken en krijgt dit seizoen een herkansing. ‘The Iceman’ gaat het opnemen tegen Daryl Gurney, die in november zijn tweede major won door Michael van Gerwen te verslaan in de eindstrijd van de Players Championship Finals.

Van Gerwen komt tijdens de vierde partij van de avond in actie. De viervoudig Premier League-kampioen kruist de degens met Michael Smith. Een herhaling van de WK-finale én de finale van de Premier League Darts vorig jaar. Beide duels werden ruim gewonnen door de Nederlandse nummer één van de wereld.

Rob Cross en Peter Wright, de nummers twee en drie van de wereld, sluiten de eerste speelronde af. Wright gaat voor de zesde maal meedoen aan de beste dartscompetitie, voor Cross wordt het zijn tweede deelname.

Premier League Darts 2019
Eerste speelronde – Donderdag 7 februari (vanaf 20:00 uur)
Utilita Arena, Newcastle

James Wade v Raymond van Barneveld
Gerwyn Price v Daryl Gurney
Chris Dobey v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Michael Smith
Peter Wright v Rob Cross

Tags:

Author: Pieter Verbeek