Michael van Gerwen is koploper af in de Premier League Darts na zijn tweede nederlaag in de competitie. De 29-jarige Brabander verloor donderdagavond in Berlijn met 7-5 van Daryl Gurney.

Van Gerwen bleef daardoor op negen punten steken. Concurrent Rob Cross won wel en is de nieuwe lijstaanvoerder in de Premier League Darts. De oud-wereldkampioen pakte de zege tegen Gerwyn Price, die na een goede start van de competitie is teruggezakt naar de zesde plek.

Gurney deed goede zaken door zijn overwinning op Van Gerwen. Met nog twee duels te gaan tot aan de eerste schifting, staat ‘Superchin’ drie punten boven de degradatiestreep. Raymond van Barneveld won in Berlijn met 7-3 van Max Hopp, maar bleef op de laatste plaats staan. Met duels tegen Gurney en Van Gerwen in Rotterdam voor de boeg, heeft ‘Barney’ wellicht twee goede resultaten nodig om degradatie af te wenden.

Bij één overwinning is Van Barneveld afhankelijk van de prestaties van Michael Smith. ‘Bullyboy’ ging in de Duitse hoofdstad onderuit tegen Mensur Suljovic en heeft maar één punt meer dan de Nederlander. Smith speelt komende week tegen Price en Peter Wright.

Wright bracht zijn puntentotaal op acht na een gelijkspel tegen James Wade, die evenveel punten heeft als ‘Snakebite’. Beide spelers zijn zo goed als zeker van deelname aan de tweede seizoenshelft na zeven speelrondes in de Premier League Darts.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Foto: PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek