Phil Taylor heeft de benefietwedstrijd tegen Fallon Sherrock gewonnen. The Power was na een beslissende leg te sterk voor de Queen of the Palace.

De 25-jarige Engelse had een 5-3 voorsprong, maar haar illustere landgenoot won vervolgens vier van de vijf daaropvolgende legs. Taylor toonde in de beslissende leg zijn klasse door een 167 finish te gooien, terwijl Sherrock op 81 stond te wachten.

Sherrock en Taylor troffen elkaar via een elektronisch softipbord. Het bord van dartsleverancier Target was voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor spelers elkaar konden zien.

Het duel stond in het teken van geld inzamelen voor de Engelse gezondheidszorg NHS. Dat kon door middel van het gooien van 180’ers en het raken van de dubbel met een eerste finishpijl.

Taylor wierp zeven maximale scores en raakte zes keer de dubbel bij zijn eerste poging, waardoor hij 8200 pond verdiende voor de NHS. Sherrock gooide ook zeven keer een 180-score en was vijfmaal direct succesvol bij het finishen. Dat betekende nog eens achtduizend pond, wat het totaal opgehaalde bedrag op 16.200 pond bracht.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek