Michael van Gerwen heeft het winnen van de reguliere competitie in de Premier League Darts niet meer in eigen hand. De nummer één van de wereld moet tijdens de laatste speelronde hopen op puntverlies van Rob Cross.

Van Gerwen speelt donderdagavond tegen Mensur Suljovic, terwijl Cross het opneemt tegen James Wade. De Engelsman heeft voorafgaand aan de laatste speelronde een voorsprong van één punt op zijn Nederlandse rivaal.

”Ik kan enkel mezelf de schuld geven voor het feit dat ik in deze positie zit. Ik heb te veel punten laten liggen”, zo redeneert Van Gerwen zijn voorlopige tweede plek in de rangschikking.

”Toch denk ik dat ik mijn achterstand op Rob nog steeds kan goed maken. Hopelijk kan ik de druk op hem opvoeren door van Mensur te winnen”, doelt de Vlijmenaar op het feit dat hij vóór concurrent Cross in actie komt.

Van Gerwen en Cross zijn allebei al zeker van deelname aan de play-offs op 23 mei in Londen. De winnaar van de reguliere competitie krijgt echter een geldbonus van 25.000 pond.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Zestiende speelronde – Donderdag 16 mei
First Direct Arena, Leeds

Gerwyn Price v Peter Wright
Daryl Gurney v Michael Smith
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
James Wade v Rob Cross

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek