THROWBACK VIDEO: Hankey pakt tweede wereldtitel na marathonfinale tegen O'Shea op Lakeside

Van 1 tot en met 9 januari wordt er weer een toernooi op Lakeside gespeeld. Niet meer het BDO-wereldkampioenschap, maar de eerste editie van het WDF-WK. In aanloop naar dit evenement duikt Dartsnieuws geregeld de archieven in om terug te blikken op enkele memorabele wedstrijden die in Frimley Green werden gespeeld.

Titelverdediger Mark Webster werd tijdens het BDO-WK in 2009 al in de tweede ronde uitgeschakeld door John Walton. Laatstgenoemde ging een ronde later onderuit tegen Ted Hankey, die daarna met een 6-4 overwinning op Martin Adams de eindstrijd haalde.

Aan de andere kant van het toernooischema werd Tony O'Shea de finalist na zeges op onder meer Gary Anderson en Darryl Fitton. De finale bleek een ware thriller van ruim twee uur. De winst ging na een beslissende set met 7-6 naar Hankey, die zijn tweede wereldtitel veroverde na zijn eerdere triomf in 2000.

Lees meer over:
Lakeside Ted Hankey WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties