Durrant begint met hernieuwd zelfvertrouwen aan het WK: 'Het ergste is stilaan achter de rug'

Glen Durrant beleefde een echt rampjaar op de PDC Tour. 'Duzza' hoopt echter op het WK Darts voor de ommekeer te zorgen.

Durrant ging er op vrijwel alle toernooien snel uit en eindigde in de Premier League puntenloos laatste. "Het is al erg genoeg dat je in de Premier League wedstrijden met 7-0 verliest, maar als je dan achteraf ook nog eenzaam op je hotelkamer zit, dan valt er helemaal weinig plezier aan te beleven", aldus Durrant bij BBC Teesside.

De 51-jarige Engelsman won vorig jaar de Premier League, maar werd nadien getroffen door Covid-19 en haalde vervolgens nooit meer zijn beste niveau. "Toch is die coronabesmetting niet de oorzaak van mijn mindere vorm. Er zat gewoon iets niet juist in mijn worp en ik ben dat gaan overanalyseren. Daardoor stond ik steeds met angst en spanning aan het bord. Het ergste is achter de rug nu en ik ben op de weg terug. Het belangrijkste is dat ik opnieuw leer genieten van het darten."

Enorme motivatie

Durrant is als 24ste reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde van het WK. In de tweede ronde mag hij het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen William O'Connor en Danny Lauby Jr. "Iedereen wou waarschijnlijk tegen mij uitgeloot worden. Dat kan ik ook wel begrijpen, gezien mijn verschrikkelijke vorm van de voorbije maanden. Toch kijk ik enorm uit naar het WK, zeker nu er opnieuw fans worden toegelaten. Ik heb ook iets te bewijzen en dat motiveert me."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Glen Durrant WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties