(VIDEO) Van Gerwen wil seizoen goed afsluiten met wereldtitel: 'Het zou de kroon op het harde werk zijn'

Michael van Gerwen reist komende week als één van de grote favorieten af naar Londen, waar van 15 december tot en met 3 januari het WK Darts wordt gespeeld in Alexandra Palace.

Het toernooi begint voor Van Gerwen op zaterdag 18 december. Dan neemt de drievoudig wereldkampioen het op tegen Chas Barstow of John Norman Jnr. Twee onbekende gezichten voor Mighty Mike, die het echter niet nodig vindt om zijn mogelijke tegenstanders vooraf te analyseren.

''Ik hoef er geen research voor te doen. Ik moet gewoon mijn eigen spel spelen en niet naar andere spelers kijken. Natuurlijk wil je wel van te voren weten of ze een beetje doorgooien, maar of het nou fantastische spelers zijn of minder goede spelers, ik moet gewoon van mijn eigen kracht uitgaan'', zegt Van Gerwen in het eerste deel van een driedeling interview met Dartsnieuws.

Van Gerwen kende een moeizame start van het seizoen. Pas in september slaagde de 32-jarige Brabander erin om eindelijk zijn eerste titel van het seizoen te veroveren. De laatste maanden begint hij echter steeds meer richting de benodigde WK-vorm te groeien.

''Ik denk dat ik grote stappen heb gemaakt in het afgelopen jaar'', stelt de wereldkampioen van 2014, 2017 en 2019. ''Natuurlijk, ik kom van ver, maar dat maakt het des te mooier als je dan beloond wordt met goed spel en wedstrijden makkelijker wint.''

Een echte major-titel won Van Gerwen dit seizoen niet. De Vlijmenaar strandde tijdens de UK Open, Premier League Darts, World Matchplay en World Series of Darts Finals in de halve eindstrijd, terwijl hij de EK-finale verloor van Rob Cross. Een vierde wereldtitel zou een mooie manier zijn om het seizoen toch nog goed af te sluiten.

''Natuurlijk, het WK winnen is het belangrijkste. Het zou een mooie kroon zijn op het harde werk van het afgelopen jaar. Het is niet altijd aankomen waaien, ik heb er veel voor moeten doen, maar ik ben wel blij waar ik nu sta en vanuit daar zie ik alleen maar meer perspectief'', aldus Van Gerwen.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties