KALENDER: Bekijk hier wanneer alle grote World Seniors-toernooien worden gespeeld

Darts-iconen van weleer zijn tegenwoordig te bewonderen op de World Seniors Darts Tour. Deze organisatie heeft diverse toernooien opgezet voor (bekende) darters van boven de vijftig jaar.

De WSDT heeft jaarlijks vier televisietoernooien op het programma staan, waar ook grote namen als Phil Taylor, Martin Adams, Robert Thornton, Keith Deller en John Part aan meedoen.

World Seniors Darts Championship 2024

De derde editie van de World Seniors Darts Championship vindt plaats van 15 tot en met 18 februari in het Circus Tavern in Purfleet. Deze iconische speellocatie was eerder van 1994 tot en met 2007 gastheer van het PDC-WK.

Het deelnemersveld van de World Seniors Darts Championship bestaat uit 32 spelers. Diverse oud-wereldkampioenen en andere major-winnaars maken onderdeel uit van de line-up. De eerste twee edities van dit evenement werden gewonnen door Robert Thornton.

Champion of Champions 2024

Het evenement Champion of Champions stond in 2023 voor het eerst op de WSDT-kalender en keert in 2024 terug voor een tweede editie. Dit toernooi vindt plaats op 23 en 24 maart in Blackpool.

Zeven van de acht startplekken worden door middel van een wildcard vergeven. De achtste startplek is via een kwalificatietoernooi te verdienen. Vorig jaar werd dat kwalificatietoernooi gewonnen door Leonard Gates, die vervolgens ook Champion of Champions op zijn naam schreef.

World Seniors Matchplay 2024

De World Seniors Matchplay wordt in het najaar gespeeld. De Barbican in York is op 4 en 5 oktober gastheer van dit evenement, waar in totaal 16 spelers aan kunnen meedoen.

Er worden voor dit toernooi veertien wildcards uitgedeeld. Daarnaast zijn er nog twee plekken beschikbaar voor qualifiers. Robert Thornton won in 2022 de eerste editie van dit toernooi, terwijl Gates in 2023 de beste was op de World Seniors Matchplay.

World Seniors Darts Masters 2024

Het laatste televisietoernooi van het jaar op de World Seniors Darts Tour is de World Seniors Darts Masters. Dit toernooi wordt op 8 en 9 november gehouden in Houghton le Spring.

Ook bij dit toernooi bestaat het deelnemersveld uit zestien spelers. Twaalf hiervan worden uitgenodigd door de organisatie, de overige vier deelnemers zijn qualifiers. David Cameron won in 2022 verrassend de eerste editie door Phil Taylor in de finale te verslaan. In 2023 ging de titel naar Leonard Gates.

Kalender TV-toernooien WSDT

15-18 februari: World Seniors Darts Championship 2024

23-24 maart: Champion of Champions

4-5 oktober: World Seniors Matchplay

8-9 november: World Seniors Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties