Miljonair Phil Taylor keerde zichzelf maandelijks slechts 200 pond uit: "Zo bleef ik altijd gemotiveerd"

Op vrijdag 15 december gaat in Alexandra Palace het PDC-WK van start. Phil Taylor blijft met veertien PDC-wereldtitels nog steeds recordhouder aller tijden.

Taylor, die ook nog twee BDO-wereldtitels veroverde, zette in 2018 een punt achter zijn carrière bij de PDC. Sindsdien komt hij wel nog in actie op de World Seniors Darts Tour, al gaf hij deze week aan dat hij er volgend jaar ook daar definitief een punt achter zet. De inmiddels 63-jarige Engelsman gaf aan de het heilige vuur nog steeds brandt, maar dat zijn lichaam niet meer mee wil om nog wedstrijden op topniveau te spelen.

'The Power' heerste jarenlang in de PDC en heeft naast zijn recordaantal wereldtitels nog tal van andere records op zijn naam staan. Zo won hij ook maar liefst zestien keer de World Matchplay. Dat succes was echter niet vanzelfsprekend, Taylor was immers bijzonder streng voor zichzelf en leidde een heel sober leven, zo onthulde hij tegenover Daily Star.

"Ik betaalde mezelf 200 pond per week, dus ik was altijd blut, altijd op de armoedegrens. Ik had enkele miljoenen op de bank kunnen hebben, maar een hongerige leeuw vecht harder dan een leeuw die niet gegeten heeft. Je moet jezelf hongerig houden. Ik had dertig huizen, ik was miljoenen waard, maar volgens mij was dat basisloon alles wat ik waard was. Zo bleef ik ook steeds gemotiveerd om meer succes te bereiken."

Dat die methode ook andere topsporters inspireert, bleek onlangs uit een interview dat Luca Brecel gaf aan Het Nieuwblad. De huidige wereldkampioen snooker kocht de voorbije maanden diverse auto's. "Ik ging van miljonair naar niet-miljonair," zei de 28-jarige. "Het was een bewuste keuze om de auto's te kopen en misschien weer dat beetje druk te voelen, om het gevoel te recreëren dat ik had toen ik net aan mijn carrière begon."

Lees meer over:
Phil Taylor WSDT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties