Phil Taylor zet zijn geld op Michael van Gerwen voor wereldtitel op WK Darts: ''Hij wordt alleen maar beter''

Phil Taylor mocht afgelopen maandag de loting verrichten voor het WK Darts 2024. Samen met zijn oude rivaal Dennis Priestley mocht 'The Power' voor het eerst de balletjes trekken.

"Ik heb ervan genoten! De huidige situatie is heerlijk. Ik kan met andere andere jongens praten zonder mij zorgen te hoeven maken over de loting of de voorbereiding voor het WK Darts'', zegt Taylor in gesprek met Oche180. "Je voelt de spanning bij de spelers. Ze glimlachen, maar achter die glimlach... Geloof me, ze maken zich zorgen."

De 16-voudig wereldkampioen werd vervolgens gevraagd naar andere interessante spelers om te volgen in Alexandra Palace. "Niemand wil de jonge Luke Littler tegenkomen. Niemand wil Fallon Sherrock of een van de andere dames treffen," legt hij uit. Uiteindelijk bleek Christian Kist degene te zijn die het tegen Littler moet opnemen, terwijl Sherrock tegenover Jermaine Wattimena staat. Die andere damesspeelster, Mikuru Suzuki, kruist de degens met Ricardo Pietreczko.

"Ik denk dat als Beau Greaves had meegedaan, zij ook een speelster was geweest die iedereen had willen vermijden," vervolgt Taylor. "Degene die tegen hen speelt, staat een probleem te wachten. Ik denk dat Fallon een van de beste finishers is die ik in de dartssport heb gezien, ook bij de mannen."

Volgens velen is Luke Humphries nu de topfavoriet voor het WK Darts, maar Taylor verwacht dat Michael van Gerwen er met de wereldtitel aan de haal gaat. "Hij zal balen dat hij al die dubbels heeft gemist en in de finale is verslagen (Van Gerwen verloor met 11-9 van Luke Humphries in de Players Championship Finals red.). Hij wordt alleen maar beter, echt waar. Luke is briljant, Gerwyn Price en Michael Smith ook, maar Michael van Gerwen heeft die extra versnelling op het moment."

Ook Gary Anderson behoort tot de kanshebbers volgens Taylor. "Het beste wat hij doet is spelen met een glimlach op zijn gezicht. Dan is hij gevaarlijk, dan is hij ontspannen en geniet hij ervan," zegt Taylor. "Peter Wright ook, hij verdedigt £500.000 dus hij zal op gedreven zijn, geloof me. Hij wordt een lastpak."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties