Gerwyn Price droomt van tweede wereldtitel: "En nu wel vieren in aanwezigheid van familie en vrienden"

Maandagavond vond de loting plaats voor het komende PDC-WK. Gerwyn Price is als vijfde reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde en neemt het daarna op tegen de winnaar van het duel tussen Connor Scutt en Krzysztof Kciuk.

'The Iceman' heeft nog een drietal weken om zich voor te bereiden op het WK en doet dat vooral met enkele exhibitietoernooien. "Ik voel me goed en kijk met veel vertrouwen uit naar het WK", opent Price. "Ik sta goed te spelen en haal hoge gemiddeldes, maar de voorbije majors werd ik telkens geklopt door iemand die een geweldige wedstrijd tegen mij speelde."

Price twijfelt dan ook niet. "Die grote trofee zit er ongetwijfeld aan te komen. Het WK is bovendien een totaal ander toernooi met een ander format en een andere zaal. Iedereen weet dat dit veruit het belangrijkste toernooi van het jaar is. Het is ook een toernooi waar de beste spelers telkens hun niveau nog wat extra de hoogte injagen."

De voorbije majors werden gedomineerd door Luke Humphries. "Maar ik ben er zeker van dat hij zijn drie majors direct zou inruilen voor een wereldtitel. Het is een titel die iedereen op zijn erelijst wil hebben en die qua belang door geen enkel ander toernooi kan overtroffen worden."

Price werd in 2021 wereldkampioen, maar door de coronapandemie waren er toen geen toeschouwers toegelaten in Alexandra Palace. Price versloeg toen in de finale Gary Anderson met 7-3, maar moest die titel alleen vieren. "Als je wereldkampioen wordt wil je dat uiteraard vieren in het bijzijn van je familie en vrienden. Het is zo'n groot moment en dan doet het pijn dat je dierbaren niet in de zaal mogen zitten. Ik droom dus van een tweede wereldtitel, die ik dan wel in aanwezigheid van familie en vrienden mag vieren. Dat zou de kroon op het werk zetten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties