Wessel Nijman ziet zichzelf niet als favoriet voor duel met Steve Beaton: "Rol van underdog ligt me veel beter"

Wessel Nijman begint komende maand aan zijn eerste WK Darts bij de PDC. In de openingsronde neemt hij het op tegen dartslegende Steve Beaton.

Nijman reageerde bij Viaplay op zijn loting. "Het is leuk om tegen zo'n legende te mogen spelen, dit is dus best een mooie loting."

Beaton begint midden december aan zijn 33e opeenvolgende WK (BDO en PDC samen), niemand deed ooit beter. De inmiddels 59-jarige Engelsman boekte zijn grootste triomf in 1996 door het BDO-WK te winnen.

Voor Nijman is het pas zijn eerste WK. "Maar ik denk dat Nijman toch favoriet zal zijn bij de gokkantoren", zegt commentator Jacques Nieuwlaat. "Zeker omdat Beaton het op een WK de laatste jaren niet geweldig deed."

Nijman is het daar echter niet helemaal mee eens. "Ik ben ook gewoon liever de underdog", zegt hij. "Die rol ligt me beter. Ik zie mezelf ook helemaal niet als favoriet voor die wedstrijd."

De winnaar van de wedstrijd tussen Nijman en Beaton neemt het in de tweede ronde op tegen de als 27e geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties