''Het is een titel die je niet wil afgeven'' - Michael Smith wil wereldtitel koste wat het kost verdedigen

Maandagavond vond de loting plaats van het komende WK Darts. Regerend titelverdediger Michael Smith is vrijgesteld in de openingsronde en neemt het daarna op tegen de winnaar van het duel tussen Kevin Doets en Stowe Buntz.

Smith werd begin dit jaar voor het eerste wereldkampioen door in de finale Michael van Gerwen met 7-4 te verslaan. "Het voelt alsof dit jaar voorbijgevlogen is. De voorbije maanden was een rollercoaster aan emoties en ik kan eigenlijk amper geloven dat het volgende WK alweer voor de deur staat", zegt de 33-jarige Engelsman.

'Bullyboy' ging op de voorbije majors telkens snel onderuit, niet meteen goed voorteken richting het WK. "De laatste toernooien ging het inderdaad niet geweldig, dat kan ik zeker niet ontkennen. Maar toch twijfel ik niet aan mezelf, ik heb nog drie weken om volledig klaar te zijn voor het WK en ga me heel goed voorbereiden. Op training gaat het heel goed, maar dat komt er tijdens officiële wedstrijden nog niet uit. Het is niet vooral een kwestie van mijn eerste wedstrijd op het WK goed door te komen, nadien heb ik dan nog twee weken extra om te trainen."

Smith trekt alvast met het nodige vertrouwen richting Alexandra Palace. "De laatste twee jaar speelde ik telkens de finale op het WK, ik weet dus dat ik het kan. Ik ben zeker geen eendagsvlieg. "

"Ik kijk er vooral naar uit om als titelverdediger aangekondigd te worden door ceremoniemeester John McDonald", vervolgt Smith. "Anderzijds zal het ook pijn doen als ik mezelf niet weet op te volgen. Het is immers een titel die je niet wil afgeven. Maar ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat het onmogelijk is om zoals Phil Taylor destijds jarenlang te domineren. Al ga ik uiteraard mijn stinkende best doen om die titel voor minstens een jaartje te verlengen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties