Van 22 tot en met 24 juni zal de Six Nations Cup 2018 plaatsvinden in Engeland.

Het Nederlands herenteam bestaat dit jaar uit Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman, Richard Veenstra en Willem Mandigers. Het vrouwenteam is hetzelfde als tijdens de vorige editie van de Six Nations Cup, dus met Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra.

Met Kleermaker zit de 4 Nations-kampioen en NDB rankingkampioen van de Heren A in de Nederlandse selectie. Hij kroonde zich tijdens de afsluitende ranking tot kampioen. Sparidaans ontwikkelt zich uitstekend en maakte begin dit jaar zijn debuut op Lakeside. Daarnaast won hij afgelopen jaar verschillende toernooien als de Hungarian Classic en England Classic. Landman is, net als vorig jaar, weer van de partij. Hij haalde begin maart de finale van de Isle of Man Open en won de Catalonian Open en de Open Midden Nederland. Voor Veenstra is het de vierde keer op een rij dat hij zal deelnemen aan het toernooi. Hij was de beste Nederlander tijdens de afgelopen Lakeside en haalde de halve finale van de Dutch Open Darts. Tot slot is ook Mandigers van de partij. Hij is de hoogst genoteerde Nederlander in de BDO ranking en won vorige week de Denmark Open.

Het damesteam is exact hetzelfde als vorig jaar. Een logische keuze, aangezien De Graaf, Zijlstra en Prins dit jaar het rankingseizoen bij de dames domineerden. Ze eindigden ver boven de anderen en sleepten alle rankingtitels binnen. Daarnaast zijn zij de drie hoogst genoteerde speelsters op de BDO Ranking met De Graaf op de tweede plek, Prins op de zesde plek en Zijlstra op plaats 10.

De Six Nations wordt gezien als één van de sterkst bezette toernooien in het landencircuit, waar naast Nederland ook Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland aan deelnemen. De Nederlandse heren wisten het toernooi één keer te winnen (klik hier voor de roll of honour). Dit was in 2013 in eigen land. De Nederlandse dames is dit tot nu toe nog nooit gelukt. De Six Nations Cup wordt sinds 2002 georganiseerd door de EDO (England Darts Organisation) waarbij de zes landen verdeeld worden over twee groepen en gespeeld zal worden in een round robin systeem (heren 25 legs, dames 9 legs). Dit jaar wordt het toernooi van 22 tot en met 24 juni gehouden in Selsey te Engeland.

Poule-indeling voor Six Nations Cup 2018

Dames
Groep 1: Ierland, Schotland en Wales
Groep 2: Nederland, Engeland en Noord-Ierland

Heren
Groep 1: Ierland, Nederland en Noord-Ierland
Groep 2: Schotland, Engeland en Wales