Met deze strategieën sleep je de winst van een weddenschap binnen

Darten is tegenwoordig niet alleen een sport die je in cafés tegenkomt, het is ook een serieus spel waar echte toernooien mee gespeeld worden. De winnaars van zo’n toernooi kunnen behoorlijk wat geld verdienen.

Zo heeft topdarter Michael van Gerwen er in de voorbije jaren al miljoenen mee gewonnen. Ook andere sporters zoals Phil Taylor zijn er rijk door geworden. Het is tegenwoordig mogelijk om legaal te gokken op dartswedstrijden. Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om zelf ook geld te verdienen aan de dartsport.

Strategieën om te wedden op darten

Wedden op darten kan erg lucratief zijn, zeker omdat er een groot aantal toernooien is waar je op kunt wedden. Alle grote toernooien worden uitgezonden op de televisie. Inmiddels zijn de belangrijkste wedstrijden te vinden bij de dartsbond PDC, met als topstuk het WK-darts in Londen. Het WK is ieder jaar in december en eindigt aan het begin van het nieuwe jaar. Ook andere wedstrijden en toernooien kunnen belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld de World Matchplay en de World Grand Prix. Er zijn genoeg toernooien om op te wedden en met een aantal slimme strategieën kun je gemakkelijk de winst van een weddenschap binnenslepen.

Kijk naar de laatste resultaten

Of het nu gaat om wedden op een sport als voetbal of darten, het is altijd belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste actualiteiten. Kijk daarom naar eerdere resultaten van de darters waarop je wilt gaan wedden. Zijn ze in vorm, of is het de laatste tijd slecht gesteld met de resultaten? Zo kun je weten welke darters favoriet zijn, en op welke darters je beter niet kunt wedden. Het is uiteraard goed om er rekening mee te houden dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden. Als een darter al langere tijd slecht staat te gooien, is inzetten op deze darter bij een iDeal casino geen goed idee.

Wedden op de underdog

Het is ook belangrijk om te kijken naar de huidige resultaten van een toernooi. Als het toernooi al is begonnen, kunnen er grote verrassingen zijn. Een goed voorbeeld van zo’n verrassing is Dirk van Duijvenbode. Deze darter is sinds een paar jaar in opkomst en weet regelmatig grote spelers uit te schakelen. Soms kunnen spelers die geen favoriet, maar de zogeheten ‘underdog’ zijn, ook ver komen in het toernooi. Een paar jaar geleden wist Rob Cross tegen alle verwachtingen in het WK-darts te winnen. Zulke verrassingen kun je goed in de gaten houden. Spot je dus dat een nieuwe speler erg goed aan het gooien is, dan kan daarop wedden een goed idee zijn.

Verliezers in de gaten houden

Ook als je een ervaren darter bent en vaak toernooien hebt, kun je toch zo nu en dan een slecht toernooi spelen. Zo werkt dat nu eenmaal. Sommige darters hebben een favorietenrol, maar kunnen die nu eenmaal niet altijd waarmaken. Daarom hoef je niet altijd te wedden op de absolute favoriet. Zelfs iemand als Michael van Gerwen kan op een klein toernooi verliezen, zo liet hij onlangs in Duitsland nog zien. Het is belangrijk daar rekening mee te houden als je wilt inzetten op een favoriet.

Lees meer over:
Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties