Aspinall weet oorzaak van mindere resultaten: 'Tijdens de pandemie ben ik veel te lui geweest'

Nathan Aspinall is na een mindere periode afgezakt naar de tiende plaats op de wereldranglijst. 'The Asp' wil echter snel opnieuw aanknopen met de goede resultaten.

Aspinall, in 2019 nog winnaar van de UK Open, kon dit jaar nog niet veel potten breken op het PDC-circuit. "Tijdens de pandemie ben ik veel te lui geweest. Ik trainde amper en daardoor bleven de resultaten ook achterwege. Mijn vriendin heeft me een schop onder de kont gegeven en gezegd dat het zo niet verder kon. De voorbije weken heb ik elke dag vier uur aan het bord gestaan en komt het vertrouwen stilaan terug", aldus Aspinall bij Online Darts.

Grand Slam of Darts

"Het is ook een tip die ik wil meegeven aan de jonge spelers. Wees niet te snel zelfvoldaan na één of meerdere successen. Ik heb het zelf meegemaakt en stond een tijdje in de top-4 van de wereldranglijst, wanneer je echter niet presteert kan je ook snel afzakken. Momenteel ben ik zelfs niet geplaatst voor de Grand Slam of Darts, dat is een extra motivatie om hard te trainen", zegt de 30-jarige Engelsman.

Aspinall wil dan ook snel opnieuw succes boeken. "Ik vind dat ik het potentieel heb om elk jaar minstens één Pro Tour-toernooi te winnen. Ook op de majors moet ik altijd meedoen om de prijzen. Daarom werk ik nu harder dan ik ooit heb gedaan om opnieuw mijn oude niveau te bereiken."

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties