Van Barneveld vindt verlies Nederland tegen Schotland op World Cup onnodig: 'Dit kon voorkomen worden'

Nederland ging er afgelopen weekend in de kwartfinales uit op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode waren niet opgewassen tegen Schotland. Raymond van Barneveld en Co Stompé zagen het met lede ogen aan.

Van Gerwen won nog wel de openingspartij van John Henderson, maar vervolgens verloor van Duijvenbode van Peter Wright en ging ook het dubbelspel verloren.

"Dit kon voorkomen worden. Nederland had kunnen en misschien wel moeten winnen van dit Schotland, dat zelf ook niet geweldig speelde. Michael deed zijn werk in de singles, maar van Duijvenbode gaf het eigenlijk zelf weg tegen Wright door te veel dubbels te missen. Dat was ook het euvel in het dubbelspel, waar zowel Michael als Dirk veel te veel dubbels misten", aldus van Barneveld bij RTL 7.

Vicieuze cirkel

"Michael en Dirk zitten allebei niet in hun beste vorm en dat merk je toch wel op de beslissende momenten", vult Stompé aan. "Het is vooral voor Michael tijd om nog eens een toernooi te winnen, dat is veel te lang geleden en zoiets kruipt toch onvermijdelijk in je hoofd. Het is kwestie om eens uit die vicieuze cirkel te geraken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties