Deze twaalf spelers komen in actie tijdens 'Champions Week' van MODUS Super Series met onder meer vier Nederlanders

Het is deze week 'Champions Week' in de MODUS Super Series. Twaalf spelers strijden deze week in een studio in het Engelse Portsmouth om de hoofdprijs van 20.000 pond.

Een cyclus van de MODUS Super Series bestaat uit dertien speelweken. Tijdens de eerste twaalf weken strijden telkens twaalf darters om een plek in de finaleweek. De twaalf weekwinnaars gaan vervolgens door naar de 'Champions Week' in week dertien.

In de afgelopen periode wisten Andy Boulton, Berry van Peer, Colin Osborne, Danny Lauby, Jelle Klaasen, Jeroen Mioch, Luke Littler, Neil Duff, Patrick van den Boogaard, Reece Robinson, Rene Eidams en Steve West de weektitels te veroveren.

De zes weekwinnaars met het hoogste weekgemiddelde beginnen in Groep A. Dit zijn Littler, Boulton, West, Robinson, Van Peer en Mioch. Zij spelen tot en met woensdag dagelijks tegen elkaar. De winnaar van deze poule gaat automatisch door naar de finalepoule op zaterdag.

De nummers twee en drie van Groep A stromen door naar Groep B. Deze wordt aangevuld met Osborne, Duff en Lauby. Zij treffen elkaar op donderdag en vrijdag. De nummers één, twee en drie bemachtigen een plek voor de finalepoule.

De nummers vier, vijf en zes van Groep A krijgen een herkansing in Groep C, waarin verder ook Van den Boogaard, Klaasen en Eidams komen te zitten. Ook zij spelen op donderdag en vrijdag tegen elkaar. Vanuit deze poule gaan nog twee spelers door naar de finalegroep, waardoor er op zaterdag zes finalisten zijn die om de eindzege gaan strijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties