"Het is compleet gestoord hoeveel druk de pers op Luke Littler legt" - Michael van Gerwen haalt uit naar de media

Luke Littler is de voorbije maanden overspoeld door aanvragen van de media. En dat vindt Michael van Gerwen geen goede zaak.

Littler baarde de voorbije maanden opzien door eerst de finale van het WK Darts te bereiken en vervolgens ook nog een World Series-toernooi in Bahrein en een Players Championship te winnen. De nog steeds maar 17-jarige Engelsman werd druk gesolliciteerd door vele media.

"Luke is een geweldige speler, met bijzonder veel talent, maar het is gestoord hoeveel de media hem opzoekt. Laat hem toch wat met rust, hij is nog een tiener voor wie alles eigenlijk nog moet beginnen", zegt Van Gerwen.

Van Gerwen won als 17-jarige de Winmau World Masters. "Ik ben dan ook goed geplaatst om te snappen wat hij nu allemaal meemaakt. Daarom vind ik het belangrijk dat de pers de druk wat van hem afhoudt. Stel hem niet teveel domme vragen en laat hem rustig groeien om een nog betere speler te worden.

Genieten

"Het is belangrijk dat hij kan genieten van zijn sport en dat hij niet te snel wordt opgebrand. In het verleden hebben we nog grote talenten gezien die te snel gehypet werden en wiens carrière uiteindelijk snel gedaan was. Het zou niet goed zijn voor de sport moest zoiets ook met Luke gebeuren. Ik hoop in de toekomst immers nog vele mooie duels met hem uit te vechten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties