Van Barneveld ziet cultuurverandering in dartssport: ''Vroeger kreeg je een klap tegen je hersens aan''

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat spelers proberen tweemaal eenzelfde dubbel te raken tijdens het finishen. Bijvoorbeeld wanneer een speler op 100 staat en de eerste pijl in de single 20 komt.

Er zijn dan zat spelers die ervoor kiezen om te proberen tweemaal dubbel 20 te raken. Raymond van Barneveld kan zich nog tijden herinneren dat spelers wel tweemaal na zouden denken voordat ze zoiets zouden ondernemen.

''Vroeger kreeg je een klap tegen je hersens aan, geloof mij nou'', lacht Van Barneveld tijdens zijn analyse bij Viaplay. De 56-jarige Hagenaar heeft het vroeger in zijn beginjaren wel voorbij zien komen.

''Ik heb het wel eens meegemaakt in de kroeg in Den Haag met competitie. Dan deed je tegenstander dat, nou dat werd niet gewaardeerd. Dat was een vorm van voor schut zetten. Vroeger was het echt 'not done'. Nou doet iedereen het'', aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties