Humphries op één in alternatieve wereldranglijst

Christopher Kempf, die voor de PDC de statistieken bijhoudt, heeft berekend dat Luke Humphries momenteel de hoogste gemiddelden haalt.

Kempf houdt voor zijn ranglijst rekening met statistieken van de laatste 200 legs die iedere Tour Card-houder heeft gespeeld op de Pro Tour. Gemiddelden, 171-180 scores, finishes waarvoor je drie pijlen nodig hebt en je percentage op de dubbels worden mee in rekening gebracht.

Een week geleden voerde Michael van Gerwen deze alternatieve ranglijst nog aan, maar na de drie Players Championships van de voorbije week is Luke Humphries de nieuwe leider. 'Cool Hand Luke' wist één van deze Players Championships te winnen en haalt zo een gemiddelde van 98.33.

Gary Anderson staat momenteel op de tweede plaats met een gemiddelde van 97.23. De vorige nummer één, Michael van Gerwen, is gezakt naar de derde plaats met een gemiddelde van 97.18.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties