''Ik haal meer plezier uit spelen tegen vrouwen'' - Beau Greaves wilde geen opvulling zijn op WK Darts van PDC

Beau Greaves heeft het idee dat ze enkel als toernooiopvulling had kunnen deelnemen aan het WK Darts van de PDC. Ze koos er uiteindelijk voor om niet naar Alexandra Palace te gaan, maar om mee te doen op Lakeside, waar het dameswereldkampioenschap wordt gespeeld.

Daar werd ze vorig jaar glansrijk wereldkampioen, door in vier wedstrijden slechts één set af te staan. Ze versloeg in de finale Kirsty Hutchinson met 4-0 dankzij een gemiddelde van 92.02, een record voor een vrouw op Lakeside.

Greaves kwalificeerde zich dit jaar voor het WK Darts van de PDC door in juli de Women's World Matchplay te winnen. Zowel het WK Darts van de PDC als Lakeside vindt plaats in december. De PDC besloot dat deelnemers die in Alexandra Palace deelnemen, niet ook mogen meedoen aan Lakeside. Dit had naast Greaves ook gevolgen voor Haupai Puha, Ben Robb, Luke Littler en Berry van Peer.

Eind september maakte de WDF vol trots bekend dat de keuze van Greaves op Lakeside was gevallen. In gesprek met Sky Sports geeft de 19-jarige Engelse een uitgebreide toelichting op deze keuze.

''Ik wil graag mijn titel verdedigen'', stelt Greaves onomwonden vast. ''Ik vind Lakeside gewoon veel leuker en ik had het gevoel dat ik daar moest zijn als titelverdedigster. Als ik geen titelverdedigster was geweest, had ik misschien overwogen om toch naar het WK Darts van de PDC te gaan. Uiteindelijk koos ik dus voor Lakeside.''

Op Lakeside is Greaves zeker van 1500 pond aan prijzengeld. De torenhoge favoriete voor de eindzege kan echter 25.000 pond verdienen met een wereldtitel bij de dames. Om hetzelfde bedrag te incasseren op het WK Darts van de PDC had Greaves in Alexandra Palace de derde ronde moeten halen.

"Geld is geld'', zegt ze daarover. "Ik denk dat ik op dit moment niet wanhopig op zoek ben naar geld. Ik hoef het niet na te jagen en te denken 'waar ga ik meer verdienen'. Ik dacht gewoon aan mijn carrière en hoe ik me zou voelen. Als ik op Lakeside mijn eerste wedstrijd verlies, kom ik niet eens in de buurt van het geld wat ik zou krijgen in Alexandra Palace (minstens 7500 pond, red.). Ik heb een weloverwogen beslissing gemaakt. Ik hoop mij volgend jaar via de Women's Series opnieuw te plaatsen, maar mogelijk kom ik dan weer in een zelfde positie terecht. Het draait allemaal om het afwegen van mijn opties op dat moment en het maken van de keuze."

De tiener uit het Engelse Doncaster heeft eerder verklaard dat ze liever tegen haar vrouwelijke collega's speelt dan tegen haar mannelijke darters. Ze zei dat het iets is wat haar ''niet aanspreekt''.

Greaves, bijgenaamd 'Beau 'n' Arrow', was dit jaar oppermachtig op het Women's Series-circuit met twaalf titels in 24 toernooien, terwijl ze dus ook de Women's World Matchplay-titel pakte.

"Ik speel liever damesdarts omdat het me niet aanspreekt om de hele tijd tegen de mannen te spelen. Tegelijkertijd is dat waar het geld te verdienen is, dus ik moet op de lange termijn nadenken over wat financieel beter voor me zal zijn, maar op dit moment haal ik meer plezier uit het spelen van wedstrijden tegen vrouwen.''

''Bij Alexandra Palace heb ik het idee dat ik als toernooiopvulling zou dienen. Ik weet dat het niet zo is, want ik heb mijn plaats daar verdiend en ik had het volste recht om daar te zijn. Echter voel ik mij meer op m'n gemak bij het spelen van de WDF en de vrouwen. Spelen tegen mannen is buiten mijn comfortzone. Maar hoe vaker ik het doe, hoe beter ik hopelijk word. Het is gewoon proberen te wennen aan de omgeving en als je eenmaal gewend bent, dan ben je gewend."

Lees meer over:
PDC Lakeside WK Darts Beau Greaves

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties