Jarno Bottenberg kreeg drie maanden schorsing vanwege 'seksuele intimidatie': ''Opgelucht dat schorsing achter de rug is"

Jarno Bottenberg kan weer vooruitkijken nu zijn schorsing van drie maanden achter de rug is. De 22-jarige Nederlander heeft zich inmiddels al geplaatst voor het WDF-WK, maar hoopt nog op deelname aan het WK Darts van de PDC.

Bottenberg heeft er een nare periode opzitten nadat hij begin dit jaar tijdens een toernooi van de Development Tour een schorsing opliep. "Het gebeurde tijdens het eerste weekend van de Development Tour in Milton Keynes", zegt Bottenberg tegenover de podcast 'Double Top'. "Ik was samen met enkele andere spelers nog wat aan het drinken na afloop van een toernooi. Ineens werden Daan Bastiaansen en ik er door de security uitgepikt."

"Er was een meisje aan het werken die de tafels aan het opruimen was en zij had een klacht tegen ons ingediend wegens seksuele intimidatie. Wij hadden nochtans weinig tot niets verkeerd gedaan. We waren onderling een beetje aan het praten, vroegen of ze van haar job hield en of ze die avond eventueel met ons wou uitgaan. Dat verliep allemaal bijzonder vriendelijk, maar kennelijk heeft ze nadien klacht ingediend. Ze bleek ook nog maar 17 te zijn, maar dat konden wij onmogelijk weten."

WDF-toernooi

"Uiteindelijk vernamen we dat we geschorst waren voor de rest van het weekend, maar toen wisten we nog niet hoe lang die schorsing zou duren. Wat later wou ik deelnemen aan een WDF-toernooi in Hongarije, ik informeerde dus op voorhand of ik zeker mocht spelen en de WDF liet me weten dat er niets van een eventuele schorsing bij hen bekend was. Ik bereikte daar uiteindelijk de laatste 16, maar dan lieten ze me plots weten dat ik niet meer mocht doorspelen omdat ik geschorst was. Bij navraag bleek de schorsing dus uiteindelijk drie maanden te duren.

Bottenberg heeft de hele heisa inmiddels wel van zich kunnen afzetten. "Kijk, dat zo'n meisje het verkeerd opvat kan ik best begrijpen, maar uiteindelijk was die schorsing wel zwaar overtrokken. Wij hadden totaal geen slechte bedoelingen en er is verder ook niets gebeurd. Gelukkig mocht ik onlangs weer spelen op het NK en dat wist ik meteen te winnen, een enorme opsteker!"

TOTO Dart Kings

Door zijn zege begin dit jaar op het Dutch Open is Bottenberg automatisch geplaatst voor het WDF-WK, toch hoopt hij nog op deelname aan het WK Darts van de PDC. "TOTO Dart Kings heeft mij en vijf andere spelers uitgekozen die ze gaan begeleiden richting het kwalificatietoernooi voor het WK. Ik weet er zelf nog niet zoveel meer over, maar ik kijk er uiteraard wel naar uit. Ze nemen ook alle kosten voor hun rekening."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties